2 Mayıs 2011 Pazartesi

Allahın emri peygamberin kavli...ilk adım





En mutlu günümü sizinle paylaşmak istedim. Benim için çok güzel bir gündü adım adım yasadıklarımı anlatmaya çalışacağım. İsteme için hiç kıyafet düşünmemiştim önce diktireyim dedim sonra arkadaşlarımla paylaştığımda vazgeçirdiler önce bir dolaşalım eğer beğenmezsen öle diktirmeyi seçersin aklında fikir oluşmuş olur deyince aklıma yattı hiç umudum yoktu ama dolaşmaktan zarar gelmezdi. İlk önce her zaman kurtarıcım olan Karşıyaka spazio mağazasına uğradık muhteşem tam balıketli bayanlara göre şık elbiseler mevcut o yüzden önemli bir gün olduğunda hep kurtarıcımdır. İki tane model çok beğendim içime sindi biri siyah biri lacivert tonlarında fırfırlı elbiseydi ben kesin bunlardan birini alırım gözüyle bakarken arkadaşımın ısrarı üzerine farklı modeller içinde biraz dolaşalım dedik hemen Alsancaga geçtik. İlk durak ipek yol mağazasıydı keşke gitmeseydim moralim çok bozuldu. Satış elemanların sıfır beden olan bayanlarla çok güzel ilgilenip bizimle sanki biz uzaydan gelmiş gibi davranmalarına sinir oluyorum arkadaşlarıma hediye almak için uğradığım bir mağazadır genelde ama artık oda olmayacak. Hele ki bir tane elbiseyi beğenip bedenini sorduğumda oradaki bir satış elemanı şöyle bir süzüp o elbisenin size olmaz deyince resmen donup kaldım bende zaten bana olur mu diye sormadım bedenini sordum deyince bozuldu ve hemen dukandan cıktık bir daha asla adımımı atmam. Hemen yanında olan Ali Erez mağazasına uğradık ve resimlerde gördüğünüz pudra rengi elbiseyi çök beğendim ve hemen denedim 42 beden olan elbisenin üst kısmı çok bol geldi ama basen kısmı çok yapıştı. Benim zaten üst bölgemde hiç problemim yoktur ama ne zaman pantolon elbise denemeye kalksam hep basen kısmım benim için işkence oluyor. Mağaza satış elemanı o kadar sıcak samimiydi ki bunu problem etmememi hemen benim ölçülerime göre diktirebileceklerini hatta risk almamak için bir gün önce ürünü teslim edebileceklerini dile getirdi. İlk önce aklımda çok soru işareti vardı ölçüye göre olursa nasıl olur aynı üstümde durduğu gibimi durur filan ama hepsini çok güzel sıkılmadan yanıtladılar ve güven verip hemen siparişimizi verdik. Ürünü almaya gittiğimde çok heyecanlıydım nasıl oldu düşüncesiyle hatta trafik yüzünden geç kaldım mağazadan beni hemen aradılar yarın kız isteme var bir şey mi oldu meşgulseniz sabah erkenden gelip urunu burada denersiniz diye ilgilenip geç kaldığım için paniğimde aldılar ama kapanmadan yetiştim ilgileri çok hoşuma gitti. Normalde urun kemersiz ama kemeri ben kendim ilave yaptım ayakkabılarıma ve üstündeki islemelere uysun diye umarım beğenmişinizdir.

Sandık verme olayı da kız istemede Allahın emri konunca söz kesildiğine dair yüzük takmak gerekirmiş ama biz nasılsa nişan yapacağız diye istemedik.  Böyle olancada adetlere göre bohça vermemiz gerekiyormuş söz kesildiğine dair. Ben her şeyin adetlerine göre olmasını çok istedim çünkü çok fazla uygulayan kalmadı buna çok dikkat ettim ve araştırdım. Kız istemede eğer söz yüzüğü takılmazsa ufak bir oğlan evine söz niyetine bohça verilirmiş bizde nasılsa nişanda bohçası hazırlayıp vereceğiz ama telaştan o an istediğim gibi olmaz diye hem söz hem nişan bohçasını birleştirip sandık yapıp verdik. Sandıkta oğlana terlik, gömlek, kravat, kemer, cüzdan, eşofman, iç çamaşırı, parfüm, ipek havlu koyup bir güzel süsleyip oğlanın annesine verdik.

Tavsiyem kesinlikle eğer benim gibi acemi topuklu ayakkabı giyenlerdenseniz platform topuklu ayakkabı almayın çok pişmanım bir ara elimdeki kahve erkek arkadaşımın üzerine uçuyordu tam bunu atlattık dedik çay merasimi başladı o anda dengemi sağlayacağım diye çayları doktum J Allahtan kimse çaktırmadı.

3 yorum:

  1. hayırlı olsun canım yaa Allah tamamına erdirsin çok şık olmuşsun öptüüm

    YanıtlaSil
  2. teşekkür ederim canım benim

    YanıtlaSil
  3. malesef benim sorunumda vücut tipimle ilgili, üst bedenim alt bedenime göre 2 beden küçük, tunik-elbise tarzını seviyorum ama üst bedenime göre alınca basen kısmı dar geliyor, basene göre alınca omuzlar iki metre aşağıya sarkıyor ve daha kilolu görünüyorum. çıldırmak üzereyim.

    YanıtlaSil